Stoffeerders

Wie zijn wij?

De vereniging, opgezet als netwerk, heeft inmiddels behoorlijk wat slagen gemaakt. Een vereniging voor en door meubelstoffeerders, die graag hun kennis willen delen en elkaar willen helpen.

Maar wat doen wij dan zoal? Ieder jaar organiseren wij twee activiteiten: een excursie en Polster Inn.

Tijdens een excursie bezoeken wij een leverancier of een fabriek. Zo bezochten wij al eerder o.a.

Bij een Polster Inn, bezoeken wij een collega meubelstoffeerder uit ons netwerk. Tijdens de Polster Inn komen allerlei inhoudelijke onderwerpen aan bod zoals:

  • Mallen maken
  • Leerherstel
  • Naaitechnieken voor gevorderden
  • Hoe bepaal jij je uurtarief?

De uitstapjes sluiten wij meestal af met een gezellig hapje en drankje om nog even met elkaar na te praten.

 

Naast deze leuke uitstapjes is er meer. Zo is er een besloten WhatsApp-groep waarin de meest uiteenlopende vragen worden gesteld: Wie herkent deze stof? Hoe krijg ik dit meubelstuk uit elkaar?

Na aanleiding van al deze vragen en de antwoorden van de afgelopen 13 jaar is er een Stoffeerwijzer geschreven, en wordt ook regelmatig aangevuld. De Stoffeerwijzer is voor de leden op het besloten deel van deze site terug te vinden.  Naast alle tips en tricks vind je hier ook een lijst met vakliteratuur en zullen er t.z.t. cursussen worden aangeboden, zowel online als fysiek.

Ook is er een agenda met leuke beurzen die je kan bezoeken en uiteraard de ideeënbus.

 

Naast de excursie en Polder Inn komen wij jaarlijks nog een derde keer samen voor een brainstorm. Hier bespreken wij hoe de vereniging ervoor staat en wat de wensen zijn voor het aankomende jaar. Wij zijn een dynamische vereniging die erg in beweging is. Zo kun jij als lid al heel snel participeren in de vereniging met inbreng.  Bijvoorbeeld het organiseren van een excursie of zitting te nemen in commissie voor bijvoorbeeld de website of De Stoffeerwijzer. Maar ook kun je plaats nemen in het bestuur. Wij zijn een vereniging door en voor onze leden.

Wil je lid worden klik dan op de onderstaande link